Краси Георгиев ще разполага само с легло и пътека за

...
 Краси Георгиев ще разполага само с легло и пътека за
Коментари Харесай

Ултрамаратонец се изолира в стъклена клетка пред НДК, 15 дни ще тича затворен с кауза срещу дрогата

 Краси Георгиев ще разполага единствено с легло и пътека за тичане
 

Първият у нас обществен опит на самоизолация стартира през днешния ден. Ултрамаратонецът Краси Георгиев ще бъде в стъклена клетка 15 дни и ще разполага единствено с легло и пътека за тичане, оповестява Българска национална телевизия.

Експериментът може да се следи от всички в парка на НДК и онлайн. Целта на плана е да се реализира ранна предварителна защита за младежите, които са най-уязвими към зависимости.

Екстремният състезател Краси Георгиев ще се опита да преживее 15 дни в стъклена клетка.

" Аз съм деен човек и да съм затворен някъде на едно място, не е моето. Просто по този начин се роди тази концепция. Какво най-ужасно може да стане, с цел да не вървя на никое място - по този начин се роди стъклената клетка ", описа Георгиев.

Клетката е с размери 3 на 3 метра и е оборудвана с легло и пътека за бягане. Колкото по-голямо разстояние измине на пътеката, толкоз повече храна за деня ще получи.

" Ще имам лайвстрийм вътре. Хората ще могат да гледат какво става непрекъснато и ще бъде много забавно. Аз не знам какво ще стане, дали най-после няма да си бутам главата в стената ", разяснява маратонецът.

Експериментът ще покаже до какви промени в държанието може да докара обществената изолираност. Екип от психолози и лекари ще следят Георгиев по време на целия опит. Той изясни и каква е задачата на опита: " Превенция на цифрови зависимости, хазартни зависимости, накромания и по този начин нататък. Да могат младежите, децата и всички хора да могат да получат някаква помощ от това ".

Експеримента на Краси Георгиев може да наблюдавате онлайн, в случай че отидете в парка на НДК. Веднъж дневно той ще дава отговор онлайн на въпроси и ще приема провокации от феновете, които го наблюдават в обществени платформи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР